PREFAȚĂ

Toate deciziile pe care le luăm, toate alegerile pe care le facem, deschid alte drumuri în fața noastră, alte posibilități, iar uneori, alegerile proaste pe care le facem, orgoliile, vanitatea, stupiditatea, ne duc spre pierzanie, sau ne scot ireversibil de pe cărarea, de pe poteca vieții noastre, uneori ne rătăcim de nu ne mai recunoaștem nici noi! Iar uneori, indiferent ce ai face, indiferent ce decizii ai lua, indiferent pe ce drum ai apuca-o, viața îți va pregăti surprize și nu întotdeauna din cele mai plăcute.

Ce faci atunci, cum reacționezi, cum parezi, cum atenuezi șocul, lovitura, uluirea, cum te recalibrezi, cum te restabilizezi? Uneori o faci, uneori nu, uneori pur și simplu te lași dus de curent, te lovești cu capul de toți bolovanii întâlniți în cale, până într-un final, reușești să te prinzi de un ciot de speranță, de un vrej de dorință, de un mal de voință!

Iar atunci și doar atunci, poți începe să reconstruiești, să te reconstruiești, să te reinventezi, să te recompui, precum un joc de lego, un domino obositor, agasant și uneori secător de energii.